Efterstær er almindelig

Cirka 10% af alle grå stær opererede får efterstær. Den kan komme uger til år efter operationen og kan give synsslør, især på afstand, og generer tit i lys, især om aftenen. Den kan fjernes med en YAG-laser på 5 minutter. Behandlingen er smertefri og efterstæren kommer ikke igen. Det koster 1.500,- kr. pr øje. Ventetid 1-2 dage. 'Danmark' refunderer op til 85% af beløbet hvis du er medlem af den 'rigtige' gruppe (operation).

Øjenlægen Vestergade 58

Laserbehandling af efterstær

Efterstær, eller PCO, anses som en komplikation til den grå stær operation. Set i lyset af, at efterstær er meget nem og hurtig at behandle, må den betragtes som en mild komplikation.

Du kan i animationen herunder se, hvorledes det foregår, Behandlingsvarigheden er 5-10 minutter, afhængig af om kun det ene, eller begge øjne skal behandles.

Du får pupiludvidende øjendråber og behandlingen foregår ca. 15 minutter efter denne drypning. Den er helt smertefri og synet bedres i de kommende dage.

Pris
Normalt henvises du til det nærmeste offentlige sygehus hvor behandlingen er gratis. Dér er der en ventetid på (i skrivende stund) 3 måneder- opdateret ventetid ses her. 'Danmark' refunderer op til 85%.

Vi kan foretage behandlingen for dig med en ventetid på 0-1 dag, men så skal du selv betale for behandlingen. Betalingen udgør 1.500,- kr. pr. øje. Vi anvender samme metode som sygehusene.

Komplikationer
Som ved alle andre øjenbehandlinger, kan der være komplikationer ved laserbehandling af efterstær. De er meget sjældne, men der kan forekomme skader på den indopererede kunstlinse, forhøjelse af øjentrykket (forbigående), rift i nethinden, væskeansamling i nethinden og væske i hornhinden.

Disse komplikationer er alle meget sjældne og de imødegås ved at anvende så lav en laserenergi pr. lasereffekt som muligt og så få effekter som muligt.

Læs mere om laserbehandling af efterstær her, eller alt om efterstær her (engelsksproget og særdeles detaljeret).