Tørre øjne kan behandles

Moderne behandling med anti-inflammatoriske dråber og salver kan bedre de fleste tørre øjne. Hos nogle forsvinder generne helt.

Vi tester dig først

Tørre øjne er særdeles almindeligt, især efter 50 års alderen. Vi kan teste dig for tilstanden hvis mest almindelige symptomer er en fornemmelse af tørhed, brænden og svien, måske en fornemmelse som ved 'noget i øjet', evt. lysfølsomhed og øjne som i løbet af dagen føles tiltagende trætte.

Symptomerne forværres af kontaktlinsebrug og tør luft.

Hvis du i forvejen har en bindevævssygdom eller eksem, får du måske nemmere tørre øjne, men alle skal testes for tilstanden inden en behandling kan sættes igang.

Dog kan man, måske med fordel, selv starte en behandling op med smørende øjendråber fra f.eks. apotekets håndkøb. 

I Danmark betaler Sygesikringen kun for, at du får testet dine øjne for tørhed med de billigste testmetoder. Til disse hører farvning af øjet med en øjendråbe ('Staining' og 'Break Up Time') og måling af tårevæskens mængde med en strimmel papir (Schirmer). Disse testmetoder er ikke up-to-date med den lægevidenskabelige faglighed længere.

Vi ved bl.a. at mange med tørre øjne har en til grundliggende inflammation (betændelses reaktion), og det er dén der skal behandles. Testen InflammaDry kan måle om dine tørre øjne skyldes inflammation, og hvis det er tilfældet, kan den rigtige behandling hurtigt sættes igang.

I mange veludviklede lande sikres diagnosen tørre øjne, med en måling af tårevæskens saltkoncentration, som stiger ved denne tilstand. Vi kan måle koncentrationen med en TearLab Osmolarity Test som er meget nøjagtig.

Imidlertid skal du selv betale for de 2 sidstnævnte tests, såfremt du ønsker, at de skal indgå i din undersøgelse og behandling af dine tørre øjne. Det skyldes, at det beløb Sygesikringen betaler os for at undersøge tørre øjne, er alt for lille til at dække test priserne på InflammaDry og TearLab Osmolarity Test. Derfor beder vi dig betale kr. 375,- til dækning af test omkostningerne.

Ring på 3222 0880 i telefontiden og bestil en tid til undersøgelse, eller bestil tid via hjemmesiden her. Husk at angive, om du ønsker de 2 udvidede test foretaget.

Udvidet testning

Med moderne tests er diagnosen - og dermed behandlingen af - tørre øjne mere avanceret og sikker. Til din fordel.