Børnebriller - hos øjenlægen ?

Få målt brilletallene og bestil brillen ved samme konsultation (dag). Vi har genoptaget traditionen for, at man kan købe briller hos øjenlægen. Vi fokuserer på børnebriller fordi det er vigtigt, at dit barn får en brille, som har den rigtige styrke, sidder godt og ikke mindst, er pæn.

Helene Kjærgaard, øjenlægeassistent og optiker

Øjenlægens Børnebriller

For at gøre processen med anskaffelse af briller til dit barn nemmere, og fordi vi interesserer os for dit barns syn, har vi valgt at sælge børnebriller.  I 'gamle dage' var det mere almindeligt, at man købte sin brille hos øjenlægen, og vi vil gerne være med til at genoplive den tradition.

Vi har udvalgt nogle fine serier af børnestel hos respekterede fabrikanter og Rodenstock laver glassene. 'Arbejdsgangen' er:

1. Vi undersøger dit barns syn og om der skulle være noget galt, f.eks. skelen eller andet. Dernæst 2. måling af brilletal (dryppet med Cyclogyl) og bestilling af brille hos os, og 3. så hurtig levering som overhovedet muligt.

Priserne varierer alt efter valg af stel og glaskvalitet, men selv de billigste af vore glas, er af høj kvalitet fra Rodenstock. Og du kan naturligvis vælge at købe brillen hos din egen optiker.

Hos os er det Helene Kjærgaard, øjenlægeassistent og optiker som står for udmåling til børnebriller, men det er øjenlægen som undersøger dit barn første gang I kommer til konsultation. Det sikrer, at synsproblemet først identificeres og dernæst behandles med brille bedst muligt.

Vi har begge megen erfaring med undersøgelse og behandling af børns øjne, vi laver børnebriller iht. 'Clinical Optics' af American Academy of Ophthalmology, The Eye M.D. Association.

Tillid og udmåling

For at brillemålene skal være så korrekte som muligt, kræver det først en god drypning med lægemidlet Cyclogyl. Det lammer midlertidigt det muskelapparat i øjet som bruges når man stiller skarpt på noget. Denne drypning er særlig vigtig hos børn og går forud for enhver brille. Med cyclogyl er øjet i en slags 'hviletilstand'.

Dernæst er tillid mellem dit barn og øjenlægen/assitenten rigtig vigtig for at selve målingen bliver af god kvalitet. Det kan være svært med børn, som de fleste forældre ved, humøret kan svinge lidt, trætheden kan sætte ind og endelig er der, hos en del børn, lidt præstationsangst og nervøsitet for det ukendte. Derfor lykkes det, hos små børn, ikke altid første gang, men vi bliver ved til det gør.

Resten af øjet.....

Børn kan også fejle andet end 'brillemangel' f.eks. medfødt grå stær eller sygdomme i synsnerve og nethinde. Selvom disse sygdomme er sjældne, bør børn med uforklarligt nedsat syn (uden brillebehov) undersøges nærmere og måske henvises til børne-øjenlægerne på en specialafdeling. Det sørger vi for.

 

 

Brille = stel + glas

Øjenlægens Børnebriller har udvalgt børnestel fra en række kendte kendte producenter, herunder BBig, Etnia Barcelona, Opal (Disney), Angeleyes og Vinyl. Fælles for dem er, at du køber et godt stel til en fornuftig pris.

Glassene leverer den lokal brilleglas-fabrik Rodenstock som er internationalt kendt for sin høje kvalitet baseret på den nyeste teknologi. Vi har sat os for at have flere stel at vælge i mellem, end de fleste optikere har.

Vi glæder os til at kunne servidcere dig og dit barn med et par briller fra Øjenlægens Børnebriller !

Læsebriller til voksne

Vi har masser af pæne læsebriller i styrkerne +1.0 til +3.0. Både stel og glas er en opgradering fra dem du kender fra tankstationmerne ! Stellene har flex-beslag, så de kan tåle at blive sat op i panden eller håret uden at tage skade. Vi har dem også som solbriller, så du kan læse på terassen eller ved stranden. Pris kr. 199,-.

Enkelte af stellene egner sig også til børn som har behov for læsebriller.